Mazda

Mazda is een Japans automerk, dat bekend staat om de uitstekende rijeigenschappen, hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Diverse Mazda modellen scoren als de meest waardevaste auto’s. Kenmerkend voor het merk zijn de krachtige viercilinder motoren met SkyActiv- techniek. Hiermee onderscheidt Mazda zich van andere merken, die vaak kiezen voor kleinere motoren.

Mazda in Nederland

Mazda wordt in 1920 opgericht. De merknaam is afgeleid van Ahura Mazda, een West-Aziatische god van wijsheid en licht en de naar de oprichter van het bedrijf, Jujiro Matsuda. Aanvankelijk produceert het bedrijf onder andere werktuigmachines. Pas in 1931 wordt begonnen met de bouw van een lichte bestelwagen. Ook komt er een ontwerp voor een kleine sedan, maar door de Tweede Wereldoorlog wordt de ontwikkeling vertraagd. De eerste personenauto komt in 1960. Mazda modellen zijn sinds 1967 in Nederland te koop.

Mazda en Tramper Goes

Tramper Goes wordt in 2006 Mazda service dealer. Twee jaar later wordt Tramper Goes hoofddealer. U kunt bij ons terecht voor alle nieuwe Mazda’s en occasions.

Terug naar de bovenkant van de website