Nieuwe Mazda MX-5 Cup 2019 klaar voor de start

Nieuwe Cup debuteert tijdens Jumbo Racedagen in Zandvoort

De nieuwe Mazda MX-5 Cup is er klaar voor. Gisteren presenteerden de deelnemende teams zich voor de pers op Circuit Zandvoort en werden de sleutels aan de eigenaren uitgereikt. Waarna ze voor de allereerste keer hun nieuwe cupauto konden testen. Zoals het er nu naar uitziet zullen er bij het debuut van de cup tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort minimaal 25 auto’s aan de start staan.

De Mazda MX-5 Cup is een nieuw, door de KNAF erkend Nederlands Kampioenschap met de vernieuwde MX-5. In de cup wordt geracet met de 184 pk sterke 2.0 liter Skyactiv-G motor in combinatie met een reguliere handgeschakelde zesversnellingsbak. De cup is een initiatief van importeur Mazda Motor Nederland en de organisatie is ondergebracht bij V-Max Racing Management in Breda. De aandrijflijn en andere cruciale onderdelen van de auto zijn tijdens de bouw verzegeld. En om de kans op competitievervalsing nog kleiner te maken kregen alle rijders gisteren pas tegelijkertijd de sleutel van hun nieuwe auto uitgereikt.

400_mx-5_cup_2019_14_060519-720x480.jpg

TEAMS EN COUREURS
De cup omvat een aantal bekende namen van teams en coureurs, zoals Tachyon Motorsport, Kreijne Motorsport met 2 auto’s, Johan Kraan Motorsport met maar liefst 5 auto’s, IL Motorsport met regerend MaX5 kampioen András Király, Dekker Racing met oud Clio-kampioen Marcel Dekker en een team van de Fontys Hogeschool Eindhoven.

MICHAEL BLEEKEMOLEN IS GASTRIJDER
Eerste gastrijder in de auto van Mazda Motor Nederland is oud F1 coureur Michael Bleekemolen. “Ik kijk erg uit naar het racen in deze uitdagende auto”, liet de routinier vooraf weten. “En zoals altijd bereid ik me graag goed voor, dus ben ik er nu ook bij om als eerste te kunnen trainen in deze voor mij nieuwe auto. Met een laag en mooi gecentreerd zwaartepunt, 184 pk en achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. Dat wordt genieten”.

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud. Voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid. De nieuwe cup zal zijn debuut maken tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort op 18 & 19 mei. De race op zaterdag is om 11.35 uur, op zondag om 10.25 uur. De vrijdag ervoor is de vrije training en kwalificatie.

Meer over de Mazda MX-5 Cup »

Realisatie: Automark / TiDi Media

Tramper Goes B.V.

Pearyweg 2
4462 GT Goes
T 0113 230768
F 0113 250363

Privacyverklaring

Openingstijden

Showroom

Maandag t/m vrijdag
van 7.45 - 18.00 uur
Zaterdag van 9.00 - 16.30 uur
's-Avonds altijd op afspraak

Werkplaats

Maandag t/m vrijdag
van 7.45 - 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 - 12.00 uur

Om deze site goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid